Utveckla och led vår nya aktivitet Cykelturen

Frivilligledare för cykelturer med äldre, i samverkan med Rosenbads resurscentrum.

Uppdragsbeskrivning
Cykelturen är en ny frivilligverksamhet. Tillsammans med personalen på Rosenbads resurscentrums har Röda Korset i Karlstad under två säsonger prövat behov och form för en verksamhet där äldre tas med på en kortare cykeltur, på en anpassad cykel. Nu ser vi möjligheten att gå vidare och utveckla Cykelturen som en egen aktivitet, med frivilligledare, bestämda tider och dagar och ett antal frivilliga. För detta söker vi en ny frivilligledare som vill förbereda sig under vintern och redo att starta i vår.

Praktiska detaljer
Som frivilligledare kommer du att planera och samordna verksamheten, ha kontakter med boendet och med frivilliga samt följa upp plan och budget. Tillsammans med vår rekryteringsgrupp rekryterar du frivilliga till uppdraget, och ser till att de får introduktion.

Du ska ha någon erfarenhet av att leda andra, ha erfarenhet av frivilligt arbete och gärna också från verksamhet för äldre personer. Vi tror att bokningar av Cykelturen kommer att ske digitalt, varför du behöver vara van att arbeta med dator och ha tillgång till nätverk.

Du ska dela Röda Korsets människosyn och grundläggande värderingar och vara beredd att delta i relevanta utbildningar såväl kring Röda korset som kring själva verksamheten.

Uppdraget är ideellt men Röda Korset kan bidra med den tekniska och annan utrustning som behövs.
När du läst det här har du kanske en massa frågor. Om du gör en intresseanmälan så fortsätter vi samtalet tillsammans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.