Sy och sälj!

Du tycker om att sy, gillar återbruk och tanken om ett hållbart samhälle.

Kort om uppdraget

Du ingår i en grupp och/eller hantverkar ensam för Röda Korset och produkterna kommer att säljas i vår internet- och secondhandbutik alternativt bli vinster till lokalt lotteri. Uppdraget är ideellt.

Uppdragsbeskrivning

Du tycker om att sy, gillar återbruk och tankar om ett hållbart samhälle. Men du kanske saknar andra påhittiga syvänner, stor tillgång till material och skyltfönster att ställa ut det du skapar?

Just därför finns Redesign-gruppen, Röda Korsets nystartade grupp för dig som gillar att återbruka, skapa och helst också få andra att köpa det du sytt. Gruppen träffas en kväll i månaden i Second hand-butiken och tar del av varandra tankar kring textilt arbete och skapande, inventerar material som kan återbrukas och lämnar ifrån oss det vi gjort. Däremellan syr vi var och en för oss själva, därhemma.

Sakerna vi lämnat in prissätts, ställs ut i skyltfönster och säljs förhoppningsvis. Vinsten går tillbaka till Second hand- och indirekt till Röda Korsets nationella insamlingar samt till Karlstadkretsens eget arbete.

Praktiska detaljer

Det här är ett engagemang du kan kombinera med jobb, studier eller andra frivilliguppdrag. Oavsett vad du gör vid sidan förutsätter vi att du delar Röda Korsets värderingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.