Summering av 2019 och ny ordförande för Röda Korset i Karlstad

Margareta Nisser Larsson ny ordförande för Röda Korset i Karlstad

Karlstadkretsen av Svenska Röda Korset har vid sitt årsmöte har den 22 februari utsett Margareta Nisser Larsson till ny ordförande. Margareta har en bakgrund inom Svenska Röda Korset i Alster och arbetar på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Ett spännande och viktigt uppdrag, där Röda Korset har många olika verksamheter där människor med olika behov får stöd och hjälp. Jag ser framemot ett givande år för Karlstadskretsen, säger Margareta Margareta Nisser Larsson.

Kretsen har samtidigt fastställs övergripande mål för åren 2020-2023 inom områdena Ett långsiktigt hållbart samhälle där humanitära behov är i centrum, Hälsa och vård, Skydd och folkrätt, Krisberedskap och Kapacitet.  210 frivilliga är aktiva, som under året har arbetat 15 500 timmar ideellt. Kretsen har drygt 1000 medlemmar. Hela 591 000 kr av insamlade medel och överskottet från secondhandbutiken har under året skickats via Svenska Röda Korsets till organisationens nationella och internationella kris-och katastrofarbete.

Handlingar till kretsstämman finns här: https://rodakorsetkarlstad.se/kretsstamma-2020/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.