Röda Korset i världen

Röda Korsets mål är att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Vi arbetar förebyggande för att katastrofer inte ska inträffa och finns på plats när de sker. Vi stannar också kvar efteråt – långt efter att andra gett sig av och medierna tystnat.

Röda Korset är på plats i 190 länder. I varje land finns nationella föreningar. Organisationen hålls ihop via Internationella Rödakorskommittén, ICRC, och Internationella Röda Kors- och Rödahalvmånefederationen, IFRC. Genom vårt världsomspännande nätverk kan vi hjälpa utsatta människor på ett sätt som ingen annan organisation kan.

Vi ser till att människor får mat, vatten och tak över huvudet när de förlorat allt vid en katastrof. Vi ser till att sjukvård kommer fram till skadade i krig och konflikter. Vi skapar trygga platser för kvinnor och flickor på flykt. Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och arbetar för att tillgodose utsatta människors behov, var de än befinner sig.

Bland Röda Korsets anställda finns läkare, barnmorskor, vatteningenjörer och tekniker. Dessutom finns 17 miljoner volontärer runt om i världen, som hjälper till när katastrofen slår till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.