Röda Korset i tider av Coronavirus

Det här händer i Karlstadskretsen

Nu är det mycket som händer i spåren av spridningen av Coronaviruset. Coronaviruset gör att flera av Röda korsets frivilliga verksamheter tar en paus.

Det är många privatpersoner och företag som engagerar sig och löser utmaningar som uppstår för den enskilda på ett fantastiskt sätt. Karlstadkretsen avvaktar just nu med att starta en särskild verksamhet för det ändamålet.

Vår secondhand-butik på Drottninggatan 2a håller öppet som vanligt.

Vi följer utvecklingen noggrant och kommer att uppdatera information på vår webbplats och Facebook-sidan regelbundet.

Vill du veta mer, har du frågor eller funderar på att engagera dig som frivillig är du välkommen att höra av dig till oss.


Det här gör Röda Korset nationellt och internationellt

Vi följer smittans utveckling noggrant och informerar om hur människor kan skydda sig och förhindra spridning. Att dela kunskap och möta människors oro är något som Röda Korsets volontärer över hela världen har lång erfarenhet av, inte minst i Kina som tidigare drabbats av både SARS och fågelinfluensa.

Några exempel på hur vi hjälper:

  • I Kina hjälper vi på många olika sätt. Vi avlastar sjukvården och delar ut skyddsutrustning. Röda Korsets team bistår också vid sjukhusentréer i Kina, där vi screenar besökare med feber.
  • I Italien hjälper vi bland annat till med sjuktransporter, delar ut skyddsutrustning och ger information och psykosocialt stöd.
  • I flera andra länder ger vi också psykosocialt stöd för att möta oro bland människor. Vi har också gett stöd till människor som satts i karatän.
  • I Sverige sprider vi bland annat viktig information till allmänheten. Vi stödjer myndigheter, följer läget noggrant och vi är beredda att överväga ytterligare stöd om situationen så kräver.

Läs mer om vår hjälp

Information från svenska myndigheter finns samlad på www.krisinformation.se
Senaste uppdateringarna från Folkhälsomyndigheten

Information på andra språk

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.