Hälsa på en Karlstadsbo som vill ha besök!

Du har regelbunden kontakt med en eller flera personer och ni kommer överens om vad ni gör tillsammans.

Kort om uppdraget

Du besöker och samtalar, lyssnar och ger ett medmänskligt stöd till gamla, sjuka och ensamma människor. Uppdraget är ideellt.

Uppdragsbeskrivning

Röda Korset har kontakt med människor, främst äldre, som behöver någon att prata med, ta en promenad eller kanske en aktivitet. Du är intresserad av människor, bra på att lyssna och redo att dela med dig av din tid? Då är du rätt person för vår besöksverksamhet Guldkanten.

Praktiska detaljer

Du kan vara kvinna eller man, ung eller gammal, infödd Karlstadbo eller nyinflyttad till Karlstad Du kan vara kvinna eller man, ung eller gammal, infödd Karlstadbo eller nyinflyttad till Karlstad eller Sverige. Det viktiga är att du har möjlighet att regelbundet ha kontakt med en annan person, som har anmält till Röda Korset att den vill ha en sådan kontakt. Personerna kan bo i sina vanliga hem eller på ett boende, de kan vara yngre eller äldre, män eller kvinnor och ha olika behov.

Vi försöker para samman besökare och besöksmottagare på bästa sätt, så att båda kan få ut det bästa av kontakten. Ni bestämmer tillsammans hur ofta ni har kontakt och vad ni gör.

För detta uppdrag behöver du visa utdrag ur belastningsregistret innan du kommer igång.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.