Första hjälpen

Vill du kunna rädda ett liv? Eller behöver du fräscha upp dina Första hjälpen-kunskaper? Välkommen att gå en av våra Första hjälpen-utbildningar! Du kan vara skillnaden mellan liv och död. Röda Korset kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Vi räddar liv och ger hopp – varje dag, över hela världen. Våra utbildningar i första hjälpen och hjärt-lungräddning är ett konkret sätt att omsätta denna ambition i handling.


Våra utbildningar

Första hjälpen/Hjärt-lungräddning BARN, 6 tim

Vad gör du om ett barn plötsligt sätter i halsen och inte kan andas? Eller ramlar i trappan och blir medvetslöst? Eller skär sig på kökskniven? Kursen ger dig grundläggande kunskaper i första hjälpen till barn, inklusive hjärt-lungräddning, samt kunskap om hur du kan förebygga barnolycksfall.

[Läs mer …]

Första hjälpen/Hjärt-lungräddning, 6 tim

Vad gör du om en person i din närhet plötsligt sätter i halsen och inte kan andas? Eller om han eller hon faller ihop medvetslös? Eller om hjärtat stannar? Kursen ger dig grundläggande kunskaper i första hjälpen och hjärt-lungräddning.

[Läs mer …]

Hjärt-lungräddning med hjärtstartare, 3 tim

I Sverige drabbas årligen mer än 15 000 personer av plötsligt hjärtstopp. Det finns möjlighet att överleva ett hjärtstopp om någon i närheten omedelbart larmar och startar hjärt-lungräddning. Om det dessutom finns tillgång till en hjärtstartare och någon som kan använda den ökar möjligheten att överleva avsevärt. Kursen ger dig grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning med defibrillering.

[Läs mer …]

Första hjälpen, 3 tim

Första hjälpen är precis som det låter – den första hjälpen som en allvarligt skadad människa behöver. Här får du lära dig vad du ska göra om en människa drabbas av en olycka eller insjuknar hastigt.

[Läs mer …]


Informationstillfälle i enklare Första hjälpen

“Första hjälpen för alla” är ett utbildningskoncept som är speciellt utformad för att hjälpa andra att lära sig första hjälpen.

Första hjälpen är en livräddande kunskap och en medmänsklig handling. Vi på Röda Korset tror att alla kan lära sig enkla första hjälpen-färdigheter som kan göra människor bättre förberedda att hjälpa någon som är sjuk eller skadad. Därför har vi tagit fram ett helt nytt utbildningskoncept, Första hjälpen för alla (FHa). Metoden är speciellt utformad för att hjälpa andra att lära sig första hjälpen på ett så enkelt sätt som möjligt. När människor lär sig första hjälpen vill vi att de ska öka sitt självförtroende angående sina färdigheter och sin vilja att hjälpa andra med första hjälpen.

Ett informationstillfälle är på max två timmar och bygger på enkla metoder för att lära sig grunderna i första hjälpen på ett enkelt sätt. Varje tillfälle sätts ihop efter deltagarnas behov.

Är du intresserat av en informationstillfälle i “Första hjälpen för alla” hör av dig till oss på fh.karlstad@redcross.se.


Appar

Svenska Röda Korsets Första hjälpen-app finns att ladda ned till Android och iPhone. Den är enkel, gratis och kan rädda liv.

Röda Korsets Första hjälpen-app ger dig direkt all information du behöver i de vanligaste nödsituationerna. Med videoklipp, interaktiva kunskapstester och enkla steg-för-steg-råd är det lättare än någonsin att lära sig grunderna i första hjälpen.

Ladda ner den för Android eller iPhone.