Engagera dig

Personligt och frivilligt engagemang är själva livsnerven i Röda Korset, och vi erbjuder en mängd olika sätt att engagera sig på. Vare sig du blir volontär, medlem eller startar en egen insamling för det ändamål som du brinner för så kommer du att göra skillnad! Som volontär kan du hjälpa andra människor på en mängd olika sätt, och inom Röda Korset finns massor av intressanta möjligheter till volontärarbete. Här kan du läsa om människor som satsat en del av sin tid på frivilligarbete eller är aktiva inom våra olika verksamheter.

Att vara volontär

 "Jag håller på så länge jag orkar"
Thomas Hansson, 75, är kassör i Märstakretsen. Här står han bredvid en av kretsens nio insamlingsbössor på Arlanda. Ungefär en gång i månaden hämtar han och Gunnar cirka 200 kilo mynt och sedlar. 
[Läs mer ...]

”Jag gör inget för mig själv, jag blir glad av att hjälpa”

Khalid Al-alwani är eldsjälen som hellre gör saker för andra än för sig själv. Nu hjälper han nyanlända ungdomar att skapa ett liv och en framtid i Sverige.

Inga 103 år: "Det är så trevligt när Kirsten kommer"

Solen värmer, men vinden är kylig. Just i dag är det för kallt för att sitta på den stora balkongen, men inne i köket i Inga Ekenstiernas lägenhet på äldreboendet i Limhamn är det varmt och skönt.

[Läs mer ...]

Bli volontär

Det är lätt att engagera sig frivillig. Du ger av din tid och delar med dig av dina erfarenheter och kompetens efter din egen förmåga. Hitta en uppdrag som passar dig. Vi är mån om att ta tillvara på din engagemang på bästa möjliga sätt. Innan du tar din första uppdrag får du alla nödvändiga utbildningar. Är du osäker vilket frivillig-uppdrag som passar dig?

Är du osäker vilket frivillig-uppdrag som passar dig? Gör vår volontärtest och se vilka uppdrag passar bäst.

Har du frågor hör av dig till oss till rekrytering.karlstad@redcross.se.