Att stödja lokala verksamheter

Vi fick en fråga hur man konkret kan stödja våra lokala verksamheter.

Fråga:
Hej, Hur kan man stödja er verksamhet X? Är det endast genom att sätta in pengar till Röda Korsets totala verksamhet? Tacksam för besked.
/A

Svar:
Hej,

Utgifter för våra verksamheter står kretsen (dvs. den lokala föreningen här i Karlstad för). Våra medel får vi dels via medlemsavgiften som medlemmar betalar till centralorganisationen Svenska Röda Korset där 50% går tillbaka till oss. Resten av våra kostnader täcker vi från överskottet i Secondhand butiken. Ibland söker vi bidrag för vissa aktiviteter men det är inte mycket i år.

Pengar man skänker via Swish, i bössan eller direkt till de nationella insamlingar går till de internationella projekt. Just nu går mycket för att lindra svältkatastrofen i Östafrika och Jemen.

Om du vill stödja en verksamhet konkret kan du alltså bli medlem i Röda Korset och skänka och handla hos Secondhand butiken.

MEN … vår viktigaste kapital är våra frivilliga. Om du har möjlighet kan du kanske ge lite av din tid? Röda Korset har frivillighet som en grundpelare. Här i Karlstad har vi för närvarande två personer som anställda. Men över 100 personer som engagera sig frivillig i de olika verksamheter. Vi är alltid i behov av fler hjälpande händer.

Om det låter intressant för dig kan jag gärna koppla kan du höra av dig till vår rekryteringsgrupp under rekrytering.karlstad@redcross.se som kan berätta mer och koppla dig ihop verksamhetsledare för respektive frivilliggrupp.

/H

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.